PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

4.5 (172 ocen)

  • Łatwy

Chrupiące i delikatne ciasto francuskie z nadzieniem z mięsa mielonego z dodatkiem przypraw.

  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - mięsa mielonego: 500 gramów
    - dymki: 2 sztuki
    - pęczek szczypiorku: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - gałki muszkatołowej: 1 łyżeczka
    - sól, świeżo zmielony pieprz do smaku około: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mięso, dodajemy 1 jajko, posiekaną dymkę i szczypiorek, gałkę muszkatołową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut.
  • 2. Ciasto rozkładamy, na środek wzdłuż ciasta układamy mięso, roztrzepanym jajkiem smarujemy jedną stronę ciasta i zwijamy. Gotowy rulon kroimy na 3-4 centymetrowe (mogą być większe) plastry. Każdy plaster smarujemy jakiem.
  • 3. Wkładamy do nagrzanego do 180º piekarnika, zapiekamy około 30 minut, aż ciasto się przyrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować