PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

  • wyświetlono: 3200 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Chrupiące i delikatne ciasto francuskie z nadzieniem z mięsa mielonego z dodatkiem przypraw.

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
- mięsa mielonego: 500 gramów
- dymki: 2 sztuki
- pęczek szczypiorku: 1 sztuka
- jajka: 2 sztuki
- gałki muszkatołowej: 1 łyżeczka
- sól, świeżo zmielony pieprz do smaku około: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

  • 1. Do miski wkładamy mięso, dodajemy 1 jajko, posiekaną dymkę i szczypiorek, gałkę muszkatołową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut.
  • 2. Ciasto rozkładamy, na środek wzdłuż ciasta układamy mięso, roztrzepanym jajkiem smarujemy jedną stronę ciasta i zwijamy. Gotowy rulon kroimy na 3-4 centymetrowe (mogą być większe) plastry. Każdy plaster smarujemy jakiem.
  • 3. Wkładamy do nagrzanego do 180º piekarnika, zapiekamy około 30 minut, aż ciasto się przyrumieni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

komputerowa_przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki francuskie

Dodane przez: czarrna

Paszteciki francuskie

Paszteciki z ciasta francuskiego...

Paszteciki z farszem jajecznym

Dodane przez: czarrna

Francuskie paszteciki

Paszteciki z farszem jajeczno-porowym

paszteciki

Dodane przez: Aga72

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami...

Hmm nie wiem czy to obiad czy przekąska...

Paszteciki

Dodane przez: Bernadetta

Francuskie paszteciki z kurczakiem z rosołu

Kiedy po Świętach zostanie nam...

Francuskie paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Dodane przez: Alex M

Francuskie paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Tak dobre, że zjedliśmy wszystko...

gotowe paszteciki

Dodane przez: kasia2070

paszteciki francuskie z mięsem

takie szybkie, proste i smaczne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE