Paszteciki z farszem z ciecierzycy (wegetariańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odsączoną ciecierzycę, szpinak i fetę wrzucić do miksera i miksować ok 1 minutę.
Do powstałej masy dodać paprykę i starkowaną skórkę z całej cytryny. Wymieszać.
2.Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na pół, tak, żeby powstały 2 długie szerokie paski.
3.Na każdym kawałku po dłuższej stronie wyłożyć farsz i na wierzch położyć kawałki suszonych pomidorów.
4.Ciasto zawinąć, pokroić na 3-4 cm kawałki, wyłożyć na blachę papier do pieczenia, ułożyć paszteciki, posmarować jajkiem, posypać sezamem
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 180 C ok 20 minut (najlepiej z termoobiegiem), aż się zarumienią.
Komentarze