Paszteciki z farszem z ciecierzycy (wegetariańskie)

4.97 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie. Po prostu expresowe.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 puszka ciecierzycy
    100g fety
    100g świeżego szpinaku
    1 cytryna
    ½ łyżeczki słodkiej lub pikantnej wędzonej papryki
    ok 8 pomidorów suszonych
    sezam do posypania
    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.97 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Paszteciki Przekąski

Paszteciki z farszem z ciecierzycy (wegetariańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paszteciki z farszem z ciecierzycy 1. Odsączoną ciecierzycę, szpinak i fetę wrzucić do miksera i miksować ok 1 minutę.
    Do powstałej masy dodać paprykę i starkowaną skórkę z całej cytryny. Wymieszać.
  • Paszteciki z farszem z ciecierzycy 2. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na pół, tak, żeby powstały 2 długie szerokie paski.
  • Paszteciki z farszem z ciecierzycy 3. Na każdym kawałku po dłuższej stronie wyłożyć farsz i na wierzch położyć kawałki suszonych pomidorów.
  • Paszteciki z farszem z ciecierzycy 4. Ciasto zawinąć, pokroić na 3-4 cm kawałki, wyłożyć na blachę papier do pieczenia, ułożyć paszteciki, posmarować jajkiem, posypać sezamem
    Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 180 C ok 20 minut (najlepiej z termoobiegiem), aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ciecierzyca Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować