Paszteciki z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Masło roztopić i ostudzić. Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, sól, jajko, roztopione masło, ciepłe mleko i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 – 3 mm. Na cieście ułożyć białą kiełbasę, zwinąć i odciąć od reszty placka. Czynność powtórzyć. Ruloniki pokroić na mniejsze kawałki. Paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać suszonym majerankiem. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze