Paszteciki z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4-6 surowych kiełbasek (chociaż niekoniecznie, możecie użyć Waszych ulubionych)
    1 jajko
    do posypania: kminek, mak, siemię lniane, sezam, czarnuszka, lub to co chcecie



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Paszteciki

Paszteciki z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z odrobiną wody i posmarować nim ciasto, na dłuższym brzegu ułożyć kiełbaski i zawinąć w rulon. Następnie pokroić w kawałki około 4 cm. Jeszcze raz posmarować jajkiem i posypać wybraną posypką. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Podajemy najlepiej na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować