Pasta z makreli z puszki

4.44 (192 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Macie nadmiar makreli w oleju i nie wiecie co z niej zrobić ? Chętnie podam wam świetny pomysł na pastę do kanapek, taka pasta nigdy się nie przeje. Ja wymyślam co raz to inną i dzieciaki są bardzo zadowolone uwielbiają te pasty które zrobię a rybę samą z oleju nie bardzo chcą jeść.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula około 250 g,

    1 gęsie jajko lub 2 - 3 kurze ( ugotowane na twardo ),

    4 średniej wielkości ogórki kiszone,

    6 puszek makreli w oleju po 170 g każda,

    5 - 6 łyżek majonezu,

    0,5 łyżki soli,

    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego.
Wystaw ocenę:

4.44 (192 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z makreli

Pasta z makreli z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Do większej salaterki wkroić cebulę w drobną kostkę posolić ją i za pomocą ręki uciskając do puszczenia soków i zmiękczenia cebuli. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej ogórki kiszone oraz jajko ugotowane na twardo gęsie jak w moim przypadku lub kurze kto jakie woli.
  • pasta 2. Jak już wyżej wymienione składniki są dodane do salaterki, dodać makrelę z puszki odlewając olej ( nie dodawać z olejem ). Wsypać pieprz czarny i całość rozgnieść widelcem łącząc ze sobą produkty w salaterce.
  • pasta 3. Do wymieszanej pasty z resztą składników dodać majonez i nadal mieszając całość widelcem połączyć w jedną całość.
  • pasta 4. Taka pasta to świetne rozwiązanie dla ryb w oleju które nie każdy lubi a z pasty domownicy będą zachwyceni. Kanapkę z taką pastą można podać z pomidorem, ogórkiem kiszonym czy z czym kto sobie życzy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować