Pasta z wędzonej makreli i twarogu / awanturka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W PRL "awanturka" najczęściej składała się ze szprotek wędzonych lub w puszce i białego sera lub bryndzy. W mojej wersji użyłam pysznej wędzonej makreli, twarogu i kolorowych warzyw. To pyszna i prosta pasta idealna na śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Twaróg - 230g
    Wędzona makrela - ok. 300g
    Cebula - 1szt
    Papryki - po 1/3 czerwonej, żółtej i zielonej
    Koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
    Keczup - 2 łyżeczki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta z makreli

Pasta z wędzonej makreli i twarogu / awanturka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem. Rybę obieramy z ości, rozdrabniamy.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można są sparzyć, jeśli nie chcecie jeść surowej. Papryki kroimy w niedużą kostkę.
    Mieszamy twaróg, makrelę, warzywa, koncentrat, keczup, przyprawy.
    Pasta najlepsza jest po przegryzieniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Twaróg Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować