Pasta z jajek i makreli wędzonej

5 (165 ocen)

  • 30 min

Pyszna, zdrowa i nigdy się nie nudzi :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1,20 kg makreli wędzonej
    10 jajek
    4 większe cebule + olej do przesmażenia
    5 twardych średnich ogórków kiszonych
    200 g dobrego koncentratu pomidorowego
    łyżeczka papryki słodkiej
    sól, pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Pasta z jajek i makreli wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ln0398 1. Jajka ugotować na twardo i obrać, mięso makreli oddzielić od skóry i ości, cebulę drobno pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiernego soku.
  • image-1urb8ae 2. Rybę i jajka zmielić w maszynce do mięsa.
  • image-1e764ey 3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i papryką
  • image-0l1a2mc 4. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować