Pasta z twarogu i wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pastę robi się dość szybko i jest bardzo smaczna. Może być podawana na przyjęciach, jako smaczny dodatek do kanapek. Gdyby nie obieranie ryby z ości, to robiłabym ją codziennie. Jest przepyszna i bardzo pożywna, jest miłym urozmaiceniem kanapek.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g twarogu
    1 wędzona makrela
    1 cebula dymka
    2 łyżki posiekanego czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie)
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna Pasta z makreli

Pasta z twarogu i wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną makrelę obieramy upewniając się, że nie została żadna ość. Cebule dymkę i czosnek niedźwiedzi (jeśli nie mamy, możemy dodać ząbek czosnku lub pominąć) drobno kroimy.
    Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulkę i czosnek, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować