Pasta z buraków i migdałów go chleba

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 małych buraków
    100 gram migdałów bez skórki
    olej rzepakowy
    ząbek czosnku ( lub łyżeczka chrzanu)
    1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
    sol i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dip Pasty

Pasta z buraków i migdałów go chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy kilka minut na patelni. Buraki gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu obieramy i razem z migdałami i z czosnkiem ( lub chrzanem) umieszczamy w malakserze, dodajemy łyżkę oleju rzepakowego i zmiksujemy na gładką masę. W lodówce przechowujemy do kilku dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować