Pasta do chleba

4.5 (159 ocen)

Pasta twarogowa z pieczarkami, marchewką i szczypiorkiem. Pyszna propozycja śniadaniowa lub kolacyjna.

Składniki:

  • 150 g oczyszczonych pieczarek
    2 średnie marchewki
    1 duża biała cebula
    1 pęczek szczypiorku
    200 g twarogu delikatnego z czosnkiem 4% tłuszczu
    2 łyżki oleju
    pieprz biały mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Pasta do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta do chleba 1. Pieczarki i cebulę posiekać - dusić 10 min na oleju. Wystudzić. Marchewkę ugotować, wystudzić i pokroić. Pieczarki z cebulą i marchewką przełożyć do naczynia i razem zblendować.
  • Pasta do chleba 2. Przygotowaną masę wymieszać z twarogiem oraz posiekanym szczypiorkiem. Pastę doprawić do smaku.

Porady

Do pasty można wykorzystać marchewkę z gotowania rosołu. W wersji łagodniejszej szczypiorek można zastąpić natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować