Pasta z fasoli i buraków pieczonych

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 14 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Pasta z pieczonych buraków, czosnku i fasoli. Polecam gotować fasolę przy okazji gotowania zupy za jednym razem. Pasta jest bardzo zdrowa i dobra.

  • 14 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli
    2 buraki
    1 główka czosnku
    1 cebula duża
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z fasoli i buraków pieczonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasola ugotowana 1. Fasolę moczę przez noc. Na drugi dzień gotuję ją miękkości.
  • buraki cebula czosnek 2. Buraki obieram i kroję w plastry. Cebule obieram i tez kroję w plastry. Układam an blaszce na papierze do pieczenia, polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem, oragano, bazylią.
  • warzywa upieczone 3. Dodaję także ząbki czosnku nie obrane. Wstawiam do piekarnika i piekę 30 minut aż buraki będą miękkie temp 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika czosnek obieram z łusek, dodaję fasole odsączoną z wody, cebule, buraki i całość miksuję blenderem. Na końcu doprawiam jeszcze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Czosnek Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować