Pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Łatwy i szybki sposób na zrobienie pasty z awokado. Idealna zarówno na śniadanie jak i inną porę dnia.

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szt awokado
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z awokado 1. Nacinamy awokado w celu wyciągnięcia pestki. Po usunięciu pestki łyżką wyciągamy miąższ i przekładamy do małej miseczki. Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko rozdrabniamy widelcem do momentu uzyskania jednolitej masy. Gotową pastę nakładamy np. na pieczywo.
    Smacznego !

Porady

Wybierając awokado ważne jest aby było dojrzałe. Dojrzałość awokado sprawdzisz po jego miękkości. Skórka jest miękka i poddaje się pod naciskiem palca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować