Pasta śniadaniowa z boczniakami

4.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 28 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta o wyrazistym smaku.

  • 28 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biała cześć pora ok 15 cm
    2 łyżki oleju rzepakowego
    250 g boczniaków
    250 g twarogu w kostce miękkiego
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    łyżka musztardy sarepskiej
    szczypta chili
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Pasta śniadaniowa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczonego, umytego, osuszonego pora pokroić w ćwierćplasterki i przełożyć na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać boczniaki umyte, osuszone i pokrojone w drobną kostkę. Smażyć kilka minut. Wystudzić.
    Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek zetrzeć na tarce na małych oczkach.
    Do salaterki przełożyć twaróg, starte jajka i usmażone boczniaki, natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, chili i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Pasta gotowa.
    Smacznego.

Porady

Jeśli ktoś lubi mniej zwartą pastę, to można dodać jeszcze łyżkę śmietany lub majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować