Pasta z jajka i awokado dla niemowlaka

3.32 (25 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna z awokado jest idealną propozycja dla małych dzieci na śniadanie lub kolacje. Sprawdzi się na początku rozszerzania diety, kiedy dziecko radzi sobie już z jedzeniem małych kanapeczek czyli, zazwyczaj po 7 miesiącu.
Do dań maluszka dodaję odrobinę soli, pastę można przygotować bez niej.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    0,5 awokado
    Sól
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

3.32 (25 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna Pasta warzywna

Pasta z jajka i awokado dla niemowlaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół. Część z pestką zachować w lodówce i wykorzystać do innego przepisu.
    Jajko ugotować na twardo, obrać, białko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtko i awokado rozgnieść dokładnie widelcem. Dodać białko, odrobię soli, całość połączyć.
    Gotową pastę podawać z chlebem.
    Do pasty można dodać odrobinę soku z cytryny, żeby nie straciła koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować