Pasta słonecznikowa na dwa sposoby

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegańskie smarowidła, których bazą są namoczone przez noc ziarna słonecznika. Idealne do smarowania pieczywa, krakersów, itp.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wyłuskanych ziaren ze słonecznika
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki wody
    2 łyżki oliwy
    1 płaska łyżeczka soli
    6 czubatych łyżek kukurydzy z puszki i 10 suszonych pomidorów ze słoika
    świeżo mielony pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta słonecznikowa na dwa sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna słonecznika zalewamy wodą, tak aby były całkowicie zakryte i odstawiamy na noc. Na drugi dzień odlewamy wodę i płuczemy ziarna. Przekładamy je do siekacza razem z czosnkiem, wodą, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy na gładką pastę. Połowę odkładamy do miseczki. Do pasty w siekaczu dodajemy kukurydzę i ponownie miksujemy. Do drugiej części dodajemy suszone pomidory i tak samo miksujemy. Pasty są gotowe, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować