Pasta serowa z czosnkiem w kształcie dyni

4.86 (7 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słona przekąska na Halloween - super pasta na kanapki.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g sera sałatkowo-kanapkowego
    200 g sera Red Leicester
    1-2 ząbki czosnku
    ostra papryka
    pół łyżeczki pieprzu

    Dodatki:
    kilka orzechów włoskich
    papryka
    grzanki lub krakersy
Wystaw ocenę:

4.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba Przekąski

Pasta serowa z czosnkiem w kształcie dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twardy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ser kanapkowy rozgnieść widelcem. Dodać 2/3 startego sera, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną jedną papryczkę chili i starannie wymieszać.
    Następnie uformować z masy kulę, dokładnie obtoczyć w startym serze, lekko spłaszczyć i zawinąć w folię, a następnie owinąć sznurkiem, tak aby utworzyć kształt dyni. Wstawić do lodówki na 4-6 god.
    Po zastygnięciu zdjąć delikatnie sznurek i ozdobić ogonkiem z papryki. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować