Pasta pieczarkowa do smarowania pieczywa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszna propozycja z pieczarek i z kasz. Można zrobić ją z kaszą manną, gryczaną lub jaglaną. Mogą to być kasze, które zostały z obiadu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram pieczarek
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1/2 łyżeczki białego pieprzu
    olej ok. 2 łyżeczki

    tymianek (opcjonalnie)
    majeranek

    1/2 szklanki kaszy manny orkiszowej, zwykłej lub kaszy jaglanej lub gryczanej
    ziele angielskie 2 szt.
    2 liście laurowe
    1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być 1/2 kostki)
    2 małe kiszone ogórki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta pieczarkowa do smarowania pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wybraną kaszę ugotować w bulionie z dodatkiem ziela i liści laurowych według przepisu na opakowaniu do wchłonięcia płynu ( potrzeba ok. 1- 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy do zmiksowania, jeśli masz resztki z obiadu wykorzystaj). Po ugotowaniu wyjąć liść laurowy i ziele angielskie.
    Pieczarki przesmażyć na oleju z cebulą. Dodać przyprawy.
    Przełożyć do rozdrabniacza i zmielić na gładko razem z kaszą. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę dodać do pasty i doprawić majerankiem.
    Wymieszać całość łyżką. Przełożyć do naczynia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować