PASTA KANAPKOWA Z JAJEK I TUŃCZYKA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię takie szybkie pasty kanapkowe. Są mega smaczne i przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek,
    puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym,
    pół cebuli,
    kilka ogóreczków konserwowych około 5-6,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka do smaku,
    3-4 łyżki majonezu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta z tuńczyka

Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jest bardzo prosta w przygotowaniu i najlepiej przygotować ją dzień wcześniej.

    Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i wrzucamy do miski. Jajka rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka. Możemy wykorzystać tuńczyka w oleju lub sosie własnym. Olej lub sos własny odlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe również kroimy w bardzo drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem świeżo mielonym i słodką papryką. Całość dokładnie mieszamy. Jeżeli lubimy bardzo rozdrobnioną pastę możemy wszystkie składniki zblendować.

    Pasta gotowa

Porady

Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień. Pastę przechowujemy w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w oleju

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować