Bardzo lubię takie szybkie pasty kanapkowe. Są mega smaczne i przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
7 jajek,
puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym,
pół cebuli,
kilka ogóreczków konserwowych około 5-6,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka do smaku,
3-4 łyżki majonezu.
Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pasta jest bardzo prosta w przygotowaniu i najlepiej przygotować ją dzień wcześniej.
Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i wrzucamy do miski. Jajka rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka. Możemy wykorzystać tuńczyka w oleju lub sosie własnym. Olej lub sos własny odlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe również kroimy w bardzo drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem świeżo mielonym i słodką papryką. Całość dokładnie mieszamy. Jeżeli lubimy bardzo rozdrobnioną pastę możemy wszystkie składniki zblendować.
Pasta gotowa
Porady
Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień. Pastę przechowujemy w lodówce.
Komentarze