Sałatko - pasta kanapkowa z tuńczyka

4.5 (157 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, zwłaszcza te rybne. Dzisiaj taka moja propozycja na lekką sałatko - pastę kanapkową z tuńczyka: bez majonezu, bez oleju, bez jogurtu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym)
    150 g kiełek (u mnie mieszanka)
    2 ogórki kiszone
    1 mała czerwona cebula
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Sałatko - pasta kanapkowa z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełki wrzucić na suchą patelnie, przesmażyć i odstawić do wystygnięcia.
    Tuńczyka odcedzić z zalewy, cebulę obrać i razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować