Pasta z tuńczyka i jajek

  • wyświetlono: 6821 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Pasta kanapkowa z dodatkiem tuńczyka, ogórków, cebuli i jaj. Lekko ostra za sprawą musztardy.

Składniki

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

3 ogórki konserwowe

1 cebula czerwona

1 łyżeczka musztardy Dijon

majonez

2 jajka ugotowane na twardo

sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z tuńczyka i jajek

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i siekamy.

    Ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę.

    Tuńczyka odsączamy.

    Wszystkie składniki dodajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    * Rozprowadzamy pastę na chlebie posmarowanym masłem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniepasta z tuńczyka

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta z tuńczyka i musztardy

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z tuńczyka i musztardy

Pasta ma doskonały smak, mam nadzieję,...

Pasta z kuskusem i tuńczykiem

Dodane przez: mysza75

Pasta z kuskusem i tuńczykiem

Szybka, zdrowa pasta do szkoły,...

Pasta z tuńczyka i awokado

Dodane przez: Ania321

Pasta z tuńczyka i awokado

Prosta z w przygotowaniu, smaczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE