JAJKA FASZEROWANE Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem to świetna propozycja na Wielkanocny stół. Prosta i smaczna przystawka.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek,
    100 g boczku wędzonego parzonego,
    2 łyżki majonezu,
    sól i pieprz do smaku,
    mały pęczek szczypiorku.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.

    Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski.

    Boczek podpiekamy na patelni lub w piekarniku na chrupiąco.

    Upieczony boczek kroimy na drobną kostkę.

    Boczek dodajemy do żółtek.

    Dodajemy również majonez, przyprawy i poszatkowany szczypiorek.

    Całość dokładnie mieszamy.

    Farsz wykładamy łyżeczką na białka.

    Dekorujemy dowolnymi ziołami np: szczypiorek, koperek, pietruszka, rzeżucha.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować