Pasta jajeczna z serem feta i wędzoną makrelą

4.49 (177 ocen)

  • 10 min

Pyszna, idealna jako domowe smarowidło na kanapki.

  • 10 min

Składniki:

  • -4 ugotowane na twardo jaja
    -100 g sera feta
    -1/2 wędzonej makreli
    -1 pęczek szczypiorku
    -2 łyżki majonezu
    -pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Pasta jajeczna z serem feta i wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, myjemy, siekamy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekany ser feta i szczypiorek. Z makreli usuwamy ości, również drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników.
  • 2. Dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem według uznania i mieszamy. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Sery Szczypiorek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować