Jajeczna pasta z anchois i szczypiorkiem

4.99 (167 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajeczna pasta z dodatkiem anchois, bardzo tłustej ryby o ostrym zapachu i smaku oraz wyrazistym szczypiorkiem. Znakomita do każdego rodzaju pieczywa sprawdzi się w roli śniadania, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    50g anchois
    2 pęczki szczypiorku
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (167 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Dodatki Pasty

Jajeczna pasta z anchois i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
  • 2. Rybki anchois, odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić.
  • 4. Jajka, anchois, szczypiorek, musztardę i majonez przełożyć do miseczki, całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
  • 5. Jajeczną pastę podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować