Galaretka drobiowa ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na galaretkę z mięsa i warzyw z rosołu z dodatkiem kukurydzy i zielonego szczypiorku. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udko z kurczaka z rosołu
    3 średnie marchewki z rosołu
    1 średnia pietruszka z rosołu
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    1 szkl bulionu
    1 płaska łyżka żelatyny
    1/4 łyżeczki soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przystawki

Galaretka drobiowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy mięso z udka i kroimy drobno. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Do miski wkładamy mięso, marchewkę, pietruszkę, kukurydzę i szczypiorek. Mieszamy razem.
    Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Układamy jajka na dnie 4 foremek lub szklanek. następnie dokładamy mieszankę warzywno -mięsną.
    Żelatynę wsypujemy do gorącego rosołu i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
    Chłodnym rosołem zalewamy galaretki i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować