PASTA JAJECZNA ze SZCZYPIORKIEM i CZARNUSZKĄ

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna i prosta w przygotowaniu pasta jajeczna wzbogacona szczypiorkiem oraz urozmaicona nasionami czarnuszki które świetnie współgrają smakowo z pastą a także są jej dekoracją.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    2 solidne garście posiekanego szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    sól
    pieprz
    nasiona czarnuszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka na twardo albo drobno siekamy, albo ścieramy na tarce na dużych oczkach albo przeciskamy przez metalowe siteczko by nam powstały kwadraciki. Następnie dodajemy majonez, musztardę, posiekany szczypiorek oraz przyprawy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Nakładamy na pieczywo a całość posypujemy nasionami czarnuszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Jajka Musztarda Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować