Parówki w szlafroczkach

4.5 (185 ocen)

Parówki w tej wersji zasmakują małym i dużym.

Składniki:

  • 6 parówek z cielęciną o wysokiej zawatości mięsa
    1/2 ciasta francuskiego
    1 roztzepane jajko
    ketchup
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w szlafroczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki jeśli są w foli obrać.
    Ciasto francuskie pociąć w paski od krótszej strony.
  • 2. Jeden koniec parówki owinąć do 3/4 wysokości ciastem francuskim.
    Na drugim końcu zrobić kokon zawijając ciasto na siebie.
    Każdą parówkę posmarować jajkiem.

  • 3. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
  • 4. Trzem parówkom w wolnym miejscu od ciasta zrobić oczy ketchupem reszcie majonezem.
  • 5. Parówki w tej wersji smakują za równo na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować