Parówki w cieście.

4.69 (197 ocen)

  • 45 min

Przekąska na ciepło i na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag mąki pszennej
    2 dag drożdży
    1 łyżka ciepłego mleka
    2 łyżki śmietany 12 %
    1 łyżeczka cukru
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    szczypta soli

    Dodatkowo:
    ketchup do dekoracji
    około 10 parówek
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

4.69 (197 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Przystawki

Parówki w cieście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmieszać z mlekiem ,cukrem i śmietaną.Dodać do mąki razem z jajkiem ,olejem i szczyptą soli.Zagnieść ciasto.Od razu rozwałkować cienki placek,pokroić nożem na paski o szerokości 2 cm.
  • 2. Na każdym położyć parówkę i spiralnie owinąć ją paskiem ciasta.Ułożyć parówki dość luźno na blaszce posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Upiec na złoty kolor około 25-30 minut w temp.170 stopni.

Porady

Podajemy z ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować