Papryka w sosie pomidorowym

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Papryka jest doskonała zarówno do kanapek, jak i dań głównych. Produkty są łatwo dostępne, a efekt po prostu znakomity.

Składniki:

  • ● 1 kg czerwonej papryki
    ● 3 duże cebule
    ● 1 łyżka soli do przetworów
    Zalewa:
    ● 1 szklanka wody
    ● 3/4 szklanki octu spirytusowego
    ● 1/2 szklanki oleju
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● 6-7 łyżek koncentratu pomidorowego
    ● 10 ziarenek ziela angielskiego
    ● liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Papryka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryk usuwamy gniazda
    nasienne, miąższ kroimy
    w małe kawałki, a cebule
    w plastry. Warzywa solimy
    i pozostawiamy w oddzielnych
    naczyniach na kilka godzin.
  • 2. Z wymienionych składników
    gotujemy zalewę. Delikatnie
    odciskamy sok z papryki i cebuli
    i wrzucamy warzywa do
    gotującej się zalewy.
  • 3. Paprykę z cebulą gotujemy
    około 10 minut (tak, by warzywa
    były miękkie, ale jędrne).
    Wrzącą papryką napełniamy
    słoiki i szczelnie zakręcamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować