Pankejki domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Mini naleśniczki , placuszki na szybko !

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 1,25ml Mleka i więcej w zależności od gęstości ciasta
    -125g Mąki
    -2 jajka
    -1/2 łyżeczki soli
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
    -12 łyżek płatków Cheerios
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Pankejki domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. 12 łyżek płatków cheerios zblęduj w robocie kuchennym na proszek .
    2. Nagrzej naleśnikarkę na 180 stopni a jeśli jej nie posiaeniadasz to użyj patelni do naleśników .
    3. W misce wymieszaj zblędowane płatki , mąkę , sól , proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj .
    4.Do wymieszanych składników dodaj roztrzepane jajko z mlekiem i miodem wymieszaj aby nie było grudek . Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodaj trochę mleka .
    5. Na rozgrzaną naleśnikarkę lub patelnię dodaj odrobinę oleju .
    6. Smaż placuszki dopóki boki nie zrobią się suche , smaż na drugiej stronie i zdejmij jak będą złociste.
    7. Gotowe naleśniki ozdób syropem klonowym lub miodem .My w tym przypadku użyłyśmy mus malinowy również się dobrze sprawdza. Świetnie smakują z owocami oraz z pokruszonymi płatkami.

Porady

Uwaga nie spal naleśników ! Może być również mus truskawkowy lub polewa czekoladowa :')

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować