Paprykarz domowej roboty

5 (179 ocen)

  • 60 min

Mam ten przepis z jakiejś strony internetowej, nie pamiętam skąd Robiłam go wielokrotnie, więc zapamiętałam recepturę, przedstawiam więc swoją wersję. Osobiście nie lubiłam nigdy paprykarzu, ale ten mi smakuje

  • 60 min

Składniki:

  • makrela wędzona 2 szt.
    cebula czerwona 2 szt.
    papryka czerwona 1szt.
    marchewka 1 szt.
    pasta paprykowa ostra 1 łyżeczka
    przecier pomidorowy 200 ml
    pieprz biały mielony papryka ostra w proszku, do smaku
    ryż 150 g
    sól do gotowania ryżu
    olej rzepakowy do duszenia warzyw
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Ryba Pasty

Paprykarz domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cf1p6i 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić
  • image-1b4y1o3 2. marchew obrać, umyć zetrzeć na tarce (grube oczka)
    paprykę przeciąć wzdłuż, wydrążyć środek, umyć i zetrzeć miąższ na tarce o grubych oczkach, skórę wyrzucić
  • image-03sdugi 3. cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na patelni na oleju, dodać marchew i paprykę,
    dusić około 5-10 minut na wolnym ogniu, mieszając by nam się składniki nie przypaliły, dodać przecier pomidorowy, pastę paprykową i jeszcze chwile dusić, następnie zdjąć ognia i ostudzić
    masę warzywną połączyć z makrelą i rozdrobnić (ja to zrobiłam za pomocą odpowiedniej końcówki miksera)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować