Owocowa kostka straciatella

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Owoce, czekolada , puszysta masa , wszystko jest w tym cieście , nic tylko jeść ,jeść .

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa straciatella :

    mascarpone 300 gram

    cukier puder 100 gram

    sok z cytryny 2 łyżki

    żelatyna deserowa 1 opakowanie

    czekolada gorzka i mleczna po 50 gram

    serek z wiaderka 500 gram

    oraz:

    biszkopty okrągłe

    galaretka truskawkowa 1 opakowanie

    owoce:truskawki,borówki, maliny


    Forma kwadratowa 25x25
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Galaretki

Owocowa kostka straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć .
    Truskawki pokroić w kostkę .

    Galaretkę rozpuścić w 450 ml. wrzącej wody, następnie schłodzić .


    Serek z wiaderka przełożyć do miski dodać mascarpone , cukier ,sok z cytryny , zmiksować .

    Następnie dolać żelatynę ( przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu), energicznie wymieszać .

    Czekolady posiekać ,dodać do masy, wymieszać .
    Kwadratową formę wyłożyć folią spożywcza , na dno wyłożyć biszkopty,wlać masę i schłodzić .

    Jak masa stężeje , poukładać owoce i zalać galaretką .

    Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować