KOSTKA STRACIATELLA Z TRUSKAWKAMI

4.48 (184 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto obłędne w smaku, połączenie mascarpone z serkiem z wiaderka ,do tego czekolada i truskawki, spróbujcie .Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mascarpone 250 gram

    cukier puder 100 gram

    sok z cytryny 2 łyżki

    żelatyna deserowa 1 opakowanie

    czekolada gorzka 50 gram

    serek z wiaderka 500 gram

    oraz:

    herbatniki czekoladowe

    galaretka truskawkowa

    truskawki

    Forma kwadratowa 25x25
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kostka straciatella z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i pokroić w dużą kostkę .

    Galaretkę rozpuścić w 450 ml. wrzącej wody, następnie schłodzić .

    Do zimnej galaretki dodać truskawki.
  • 2. Serek z wiaderka przełożyć do miski dodać mascarpone , cukier ,sok z cytryny , zmiksować .

    Następnie dolać żelatynę ( przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu), energicznie wymieszać .

    Czekoladę posiekać ,dodać do masy, wymieszać .
  • 3. Formę ( kwadratowa ) wyłożyć folią spożywcza , dno wypełnić herbatnikami, wlać masę i schłodzić .

    Jak masa stężeje , delikatnie wlać galaretkę z owocami.

    Ponownie schłodzić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto serowa straciatella z truskawkami

To może cię zainteresować