Ciasto makaronowe należy do tradycji kuchni niemieckiej. Dziś proponuję jednak jego nieco inne wydanie- mega wilgotne i mocno czekoladowe ciasto w smaku zbliżone do naszego dobrego polskiego murzynka.
60 min
Składniki:
Składniki podstawowe:
- 100 g makaronu świderki z semoliny
- 4 jajka
- 3 łyżki sera twarogowego (jak na sernik)
Oszukane brownie makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przekładamy do blendera. Do misy blendera dodajemy pozostałe składniki- kakao, jajka, proszek do pieczenia, bułkę tartą, olej, cukier i ser. Całość dobrze blendujemy. Gęstość ciasta możemy regulować dodając odrobinę wody spod gotowania makaronu. 1-2 łyżki mogą być pomocne ;) - zależy od tego, jaki mamy ser.Foremkę o wymiarach 16 cm na 16 smarujemy odrobiną oleju, obsypujemy bułką tartą. Wykładamy do niej ciasto. Pieczemy ok. 35 minut, termoobieg, 180 stopni. Smacznego!
Komentarze