1.1. Kruche ciasto: mąkę przesiej z sodą i posiekaj z pokrojonym na kawałki masłem. Dodaj cukier, miód i jajka. Zagnieć gładkie ciasto, podziel na 3 części.
2. Masa orzechowa: masło roztop z miodem. Dodaj posiekane orzechy i cukier. Masę orzechową ostudź i rozsmaruj na wierzchu jednego surowego placka. Placki kolejno piecz w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (25x38 cm) w piekarniku nagrzanym do 175 st ok.10 minut. Ostudź.
3. Krem waniliowy: zagotuj mleko, wsyp kaszę, gotuj kilka minut na małym ogniu, mieszając, aby kasza się nie przypaliła. Ostudź. Masło zmiksuj z cukrem dodając po łyżce zimną kaszę mannę i aromat waniliowy.
4. Masa kajmakowa:Na jednym placku ciasta rozsmaruj krem waniliowy. Przykryj drugim plackiem i i posmaruj kajmakiem. Na wierzchu ułóż placek upieczony z masą orzechową. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Komentarze