Omlet z gorgonzolą i awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kolorowe i syte śniadanie :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże jajka
    2 łyżki gęstej śmietany 18%
    1 awokado
    ser gorgonzola
    szczypta soli
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Omlet Jajko Śniadanie Ser

Omlet z gorgonzolą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na 210 stopni (góra - dół).
  • 2. Jajka wbijamy do miski, dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli i roztrzepujemy.
    Ser kroimy w dużą kostkę. Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy rozbełtane jajka, dodajemy ser i awokado. Smażymy około 3 minut, a następnie patelnię przekładamy do piekarnika. (jeżeli mamy metalową rączkę, patelnię wkładamy w całości i zamykamy, a jeżeli plastikową lub drewnianą patelnię wkładamy do piekarnika, lecz drzwi piekarnika zostawiamy uchylone)
  • 4. Pieczemy około 10-13 minut. Omlet można udekorować świeżą pietruszką lub szczypiorkiem.
    Podajemy z pieczywem.
  • 5. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować