Ogórki w keczupie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna przekąska, bardziej słodka niż kwaśna. Keczup nadaje smak całej marynacie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg. ogórków gruntowych
    gałązki kopru
    8 ząbków pokrojonego w plasterki czosnku
    Zalewa:
    4 szkl. wody
    0,5 szkl. octu
    1,5 szkl. cukru
    2 łyżki soli
    8 łyżek keczupu
    Dodatkowo:
    6 słoików po 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania. Ogórki obieram i kroję. Do słoików nakładam ogórki, koper, po kilka plasterków czosnku, zalewam jeszcze ciepłą zalewą. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 10 minut, odwracam do góry dnem. Czekam aż wystygną i wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Ogórek Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować