OGÓRKI W KECZUPIE

4.96 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Niezwykle delikatne w smaku, z delikatna nutką słodkkiego keczupu ,jędrne ogóreczki. Ulubione mojego męża

  • 50 min

Składniki:

  • 3 kg małych ogórków gruntowych
    marchew 1 kg
    koperek świeży zielone piórka
    zalewa:
    2litry wody,
    2 szkl cukru
    2 łyżki soli
    1 szkl.octu
    16 łyżek keczupu
Wystaw ocenę:

4.96 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzowac ok 10 minut.

Porady

Dla mojego męża nie ma leszych ogórków w słoiku. Robie ich dużo, zawsze ponad 100 słoików tylko takich

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek Ketchup

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować