Nalewka z czerwonej porzeczki

4.49 (153 ocen)

  • Dla 10 osób

Gdy już nie macie co zrobić z owocami sezonowymi można zrobić nalewki to połączenie dobrych i świeżych owoców z dobrym spirytusem. Nalewka z czerwonej porzeczki najbardziej smakuje gdy już ma co najmn

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • (ok 5 litrowych butelek)
    * 2 kg czerwonej porzeczki
    * 1 l spirytusu
    * 2 l wody
    * 5 czubatych łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do czystego gąsiora lub do czegoś dużego szklanego dodać rozdrobnione rękoma czerwone porzeczki następnie dodać pozostałe składniki. Zamknąć korkiem. Pozostawić w ciemnym miejscu na kilka tygodni od 4 do 6 nie dłużej. Po tym czasie wylać spirytus do dużego np. garnka w tym samym momencie odcedzając owoce od spirytusu. Gdy nie chcemy żeby nalewka nie była mętna jeszcze raz przecedzamy ją ale przez np. jakiś ręcznik.Przelać do butelek szklanych i zamknąć . Nalewka powinna stać przynajmniej jeden rok żeby była lepsza. Ale nie oszukujmy się kto by wytrzymał :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować