NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM SADZONYM I CHEDDAREM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Cieniutkie naleśniki zrumienione na prawdziwym, pachnącym maśle i zapiekane z jajkiem sadzonym i serem żółtym – u mnie cheddarem.Danie niesamowicie smaczne i niesamowicie sycące!Idealne zarówno dla długie, leniwe śniadanie, jak i obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 porcja / 2 szt )

    NALEŚNIKI:

    * mąka – 0,5 szkl
    * jajko – 1 szt
    * woda gazowana – 1 szkl
    * proszek do pieczenia -1 szczypta
    * sól – 1 szczypta
    * olej – 2 łyżki

    DODATKOWO:

    * jajko – 1 szt
    * ser żółty – ok. 30 g
    * masło
    * świeża natka pietruszki
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki zapiekane z jajkiem sadzonym i cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy , smażymy 2 duże naleśniki, składamy w koperty.

    Na patelni roztapiamy masło, kładziemy złożone naleśniki, na górze rozbijamy jajko, odrobinę solimy, pieprzymy, przykrywamy aż się zetnie, a następnie posypujemy startym serem i zapiekamy.

    Podajemy ze świeżą natką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować