Kokosowe naleśniki z twarogiem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie naleśniki pachnące kokosem myślę, że każdy zje ze smakiem, a zimową porą będą smakować jeszcze bardziej.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 8-9 sztuk na patelnie o śred. 24 cm

    ciasto naleśnikowe:
    3 jajka kl M
    1 szkl mąki pszennej (szklanka o pojemności 200 ml)
    3/4 szkl mleka kokosowego (przed dodaniem wymieszać warstwę stałą z wodą)
    1 szkl wody gazowanej
    2 łyżeczki oleju
    2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    nadzienie:
    300 g twarogu z kostki
    1 łyżka cukru waniliowego lub pomarańczowego
    2 łyżki cukru zwykłego
    5 łyżek słodkiej śmietanki 30 %
    pokrojona garść truskawek na mniejsze kawałeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Kokosowe naleśniki z twarogiem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować ze sobą i odstawić na 10 minut.
    2. W tym czasie szykujemy nadzienie, twaróg ucieramy z cukrami i śmietanką, na koniec dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy.
    3. Naleśniki smażymy na lekko spryskanej olejem patelni.
    Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :)

    Gotowe, smarujemy twarogiem, rolujemy i podsmażamy na przykład na masełku.
    Możemy je polać jogurtem czy sosem czekoladowym. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko kokosowe Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować