Naleśniki z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić jajko,wlać mleko,dodać sól i cukier, zmiksować. Wsypać przesianą mąkę (u mnie zwykła i kukurydziana) jeszcze raz zmiksować na jednolitą, lejącą masę. Na koniec wlać olej,wymieszać. Na gorącą patelnie do naleśników porcjami wlewać ciasto i smażyć z obu stron.
2.Jabłka obrać,utrzeć na tartce o dużych oczkach. Dodać syrop malinowy lub cukier i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Gotowy farsz nałożyć na naleśniki i zawinąć.
3.Przed podaniem smażyć naleśniki na złocisty kolor. W osobnym naczyniu wymieszać cukier z cynamonem. Gorące naleśniki obtaczać w mieszance cynamonowej. Podawać na ciepło.
Komentarze