Naleśniki z jabłkami i cynamonem

4.5 (192 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczne, twoi bliscy docenią taki deser.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300ml mleka
    150g mąki
    1szt. jajko
    1łyżeczka cukru
    1łyżka olej
    szczypta soli

    Nadzienie:

    3-4szt. jabłek
    syrop malinowy

    cukier
    cynamon
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki 1. Do miski wbić jajko,wlać mleko,dodać sól i cukier, zmiksować. Wsypać przesianą mąkę (u mnie zwykła i kukurydziana) jeszcze raz zmiksować na jednolitą, lejącą masę. Na koniec wlać olej,wymieszać. Na gorącą patelnie do naleśników porcjami wlewać ciasto i smażyć z obu stron.
  • Gotowy farsz 2. Jabłka obrać,utrzeć na tartce o dużych oczkach. Dodać syrop malinowy lub cukier i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Gotowy farsz nałożyć na naleśniki i zawinąć.
  • cukier z cynamonem 3. Przed podaniem smażyć naleśniki na złocisty kolor. W osobnym naczyniu wymieszać cukier z cynamonem. Gorące naleśniki obtaczać w mieszance cynamonowej. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować