Naleśniki wegetariańskie

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale smakują z winem, np. podane na kolację we dwoje.

Składniki:

  • ● 1,5 szklanki mąki
    ● 2 jajka
    ● szklanka mleka
    ● szklanka wody
    ● 200 g pieczarek
    ● 1 pomidor
    ● 1 ogórek kiszony
    ● 1 cebulka czerwona
    ● 5 dag sera żółtego
    ● puszka kukurydzy
    ● sól
    ● pieprz
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 3 łyżki śmietany (lub jogurtu naturalnego)
    ● łyżeczka czosnku w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy z mlekiem,
    mąką i wodą, solimy.
    Smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Pokrojone pieczarki smażymy
    i studzimy. Dodajemy
    pokrojone warzywa, kukurydzę
    i starty ser. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Farsz nakładamy
    na naleśniki i składamy
    w koperty. Podajemy z sosem
    czosnkowym (z majonezu,
    śmietany i czosnku).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować