Naleśniki podsmażane z serem i jabłkami z cynamonową nutą

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Ulubione naleśniki moich wnuczek.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 duże jajka (lub 3 mniejsze),
    ok. 1 szklanka mąki,
    ok. ½ szkl. mleka,
    ok. ½ szkl. wody mineralnej gazowanej
    1 łyżeczka cukru z prawdziwa wanilią,
    łyżka oleju + do smażenia
    Nadzienie:
    ok.300 g sera białego,
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
    cukier puder ,
    1 duże lub 2 mniejsze jabłka,
    cynamon,
    oraz
    masło i olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki podsmażane z serem i jabłkami z cynamonową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia.
    2. Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy z odrobiną cynamonu i cukru, aby puściły sok. Można dodać odrobinę wody. Dusimy aby zmiękły.
    3. Ser mielimy i łączymy z jogurtem oraz cukrem pudrem wedle uznania.
    4. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce sera, podsmażone jabłka i składamy z trójkąt. Obsmażamy na maśle z dodatkiem oleju na rumiano, możemy jeszcze posypać cynamonem. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować