Krokiety z kaszą kukurydzianą i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Kaszę kukurydzianą gotujemy i studzimy. Cebulę rumienimy na oleju z masłem.
Wszystkie składniki na farsz razem wymieszać, aby powstała gładka masa. Przyprawiamy do smaku według uznania.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli jest za gęsta to dodajemy odrobinę mleka, lub mąki – jeśli zbyt rzadka. Gotowe ciasto odstawiamy na 30 min. Następnie smażymy naleśniki.
Na usmażone i jeszcze ciepłe naleśniki nakładamy farsz, zwijamy boki do środka i formujemy krokieta, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, a następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Możemy podawać np. z czerwonym barszczem. Smacznego!
Komentarze