Naleśniki z serem i jabłkami z cynamonową nutą

4.98 (176 ocen)

  • 30 min

Robiłam je pierwszy raz i każdemu posmakowały!

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    ok. 2,5 - 3 szklanek mąki
    2 szklanki mleka
    1łyżeczka cukru
    16g cukru waniliowego
    Sól do smaku

    Farsz serowo - jabłkowy:
    300g białego półtłustego sera
    5 łyżek naturalnego jogurtu
    Cukier do smaku
    300g jabłek
    Cynamon
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z serem i jabłkami z cynamonową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję płynnego jogurtu. Usmażyć cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku rozsmarować warstwę sera, a na niego nałożyć łyżkę musu jabłkowego. Zwiną w kopertę i posypać cukrem pudrem oraz cynamonem.
  • 2.
    Farsz serowo - jabłkowy: Ser zmielić, połączyć z jogurtem i cukrem waniliowym, posłodzić do smaku wedle uznania. Jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, wymieszać z cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować