Naleśniki budyniowe z serem

5 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki obiad w wersji na slodko. Nalesniki budyniowe są bardzo puszyste.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Nalesniki ciasto :
    3 jajka
    2 łyżki cukru
    2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
    3/4 szklanki mąki
    150 ml mleka
    200 ml wody gazowanej
    2 łyżki olej
    + odrobina oleju do smażenia
    Farsz serowy:
    300 g białego sera
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka rodzynek sułtanek
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki budyniowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy krotko aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju.
  • 2. Biały ser mieszamy z cukrem pudrem, śmietaną oraz rodzynkami sułtankami. Naleśniki smarujemy masa serowa i skladamy w rulon lub trójkąty. Opcjonalnie mozna jeszcze delikatnie podgrzac na patelni. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować