Naleśniki budyniowe z serem na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Żółtka oddzielamy od białek.
Do wysokiego naczynia wbijamy żółtka , dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy tak by składniki się połączyły. Na koniec dodajemy ubita z białek piane, mieszamy.Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z dwóch stron az mocno sie zarumienia i beda chrupiące.
Masło ucieramy z cukrami na jednolitą masę,dodemy żółtka ,ser, śmietanę .
Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Masę serową rozprowadzamy na nalesnikach , zwijamy w rulon, oprószamy cukrem pudrem,
Smacznego:)
Porady
porcje ciasta nalesnikowego wykładany za pomoca łyzki wazowej.
Komentarze