Naleśniki budyniowe

4.5 (185 ocen)

  • 45 min

Inna i bardzo smaczna wersja naleśników

  • 45 min

Składniki:

  • 2 jajka
    400 ml mleka
    2 łyżki oleju
    400 ml wody
    2 budynie waniliowe
    2 szklanki mąki pszennej
    cukier w razie potrzeby
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek.
    Odstawić ciasto na 15 minut, a następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron.

Porady

Najlepiej smakują z serem na słodko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować