Naleśniki budyniowe

5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na naleśniki budyniowe.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szkl mleka
    3/4 szkl mąki pszennej
    80 g proszku budyniowego ( np. waniliowego)
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę i proszek budyniowy oraz dodajemy jajko, mleko i olej i miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię. Na gorącej patelni smażymy naleśniki z obu stron przez ok. 1 minutę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować