Musztardowe pałki z kurczaka z makiem

0 (0 ocen)

Pałki z kurczaka w oryginalnym wydaniu. Mocno musztardowy smak i suchy mak który nadaje im ciekawego wyglądu i charakteru.

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    4 łyżki musztardy sarepskiej
    4 łyżki roztopionego masła 82%
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    suchy niebieski mak
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Musztardowe pałki z kurczaka z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Musztardowe pałki z makiem 1. Musztardę mieszamy z masłem , sokiem z cytryny oraz przyprawami.
  • 
Musztardowe pałki z makiem 2. Pałki myjemy , osuszamy , nacieramy skórę w paru miejscach.
    Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym , smarujemy 1/2 marynaty oraz posypujemy obficie makiem.
    Pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę , smarujemy pozostałą marynata i ponownie obsypujemy obficie makiem , pieczemy kolejne 30 min.
  • 3. Podajemy z ryżem polanym wytworzonym sosem podczas pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować